Duo Tvärdrag - Sjungaregården
5
/8

Duo Tvärdrag

Astrid Eriksson från Duo Tvärdrag

Lördag den 5 augusti blir det kammarmusik med en ovanlig men färgstark instrumentkombination. Likt en flygel har bastrombonen och flöjten tillsammans ett omfång på över sju oktaver. Programmet innehåller klassiska verk från barocken och framåt samt välkända visor i egna arrangemang.

Duo Tvärdrag bildades 2016 och består av Astrid Eriksson och Lukas Nordanskog. Med egna arrangemang och en unik kombination av klanger gör de återkommande konserter runt om i landet. För att bidra till återväxten inom blåsmusiken har Duo Tvärdrag skapat workshops för barn och unga, som genomfördes på Svensk blåsmusikfestival 2022. 

Lukas Nordanskog är bastrombonist från Linköping med utbildning från Musikhögskolan Ingesund, Sibeliusakademin och Musikhögskolan i Malmö, där han erlade masterexamen 2021. Utöver att han är aktiv kammarmusiker så frilansar Lukas som orkestermusiker. Han har spelat med orkestrar som Norrköping symfoniorkester och Östgötamusiken. Lukas var en av tre finalister i Blåsmusikpriset 2023 och han har ett stort intresse för ljudteknik och komposition.

Astrid Eriksson är flöjtist, utbildad vid Musikhögskolan Ingesund, Högskolan för scen och musik och senast vid Royal Conservatoire of Scotland, där hon ingick i Katherine Bryans flöjtklass. Utöver engagemang i ensemble– och orkesterspel framträder Astrid gärna som solist och deltar i tävlingar. Hon har vunnit första pris i The RSNO & RCS Woodwind Concerto Competition och The North International Music Competition samt framfört solokonserter med bl.a. Norrlandsoperans Symfoniorkester och Royal Scottish National Orchestra.

Bra att tänka på

Konserten sker inne på Sjungaregårdens loge och är uppdelad i två delar med fikaförsäljning i mitten. Det är onumrerade platser och det kan vara bra att klä sig efter vädret då det inte är någon värmekälla mer utöver publiken på plats.

Entrén öppnar 18.00!

Varmt välkommen!

Denna kväll arrangeras i samarbete med

Umeå Kammarmusikförening och Medborgarskolan

Evenemang

Period:

5/8

Tid:

19:00

Kostnad:

200:- + serviceavgift, (180:- för medlemmar, 50:- för barn upp till 13 år)

Liknande:

Ulla-Carin Winter

Anna Cunosson-”På väg”

Lillemor Elfgren-Ull & Textil

Rolf Wahlberg-Knivmakare

Humlebäck – Möbler & keramik

Rulla till toppen