fbpx

Om oss

Sjungaregården

Sjungaregården drivs av den ideella föreningen Sjungaregården kultur- och teaterförening i samarbete med Granö Beckasin. Gården är en Västerbottensgård i Granö med anor från 1700-talet. I mangårdsbyggnaden har interiören stått orörd sedan 1900-talets början och besökarna är välkomna in för att uppleva hur ett stort bondehem har sett ut i slutet av 1800-talet. I mangårdsbyggnadens stora kök ligger cafét där det serveras allt från hembakt fika, nygräddade våfflor och den berömda Granö-mackan. Vi har ett stort utbud av fika som är anpassat för olika specialkoster.

 

Ett kulturcentrum i Västerbotten

Sedan 2014 har Sjungaregården bedrivits som ett kulturcentrum. På gården finns en bagarstuga från slutet av 1700-talet där olika konsthantverkare och slöjdare ställer ut sina alster under sommaren. I den stora ladugården finns flera gallerier med konstutställningar, i logen har vi vår mindre teaterlokal och på gården ställs det upp en tältkåta där våra större evenemang arrangeras. Vi arrangerar allt från berättarkvällar om bygden till konserter inom klassisk musik, dansföreställningar med mera.

Hela vårt program presenteras i samarbete med Medborgarskolan.

 

Festivalarrangemang

År 2020 startade vi, trots Covid-19-pandemin och dess restriktioner, två festivaler på Sjungaregården.  SjungareSlöjd – en unik slöjdfestival med en mängd olika kurser inom hård- och textilslöjd samt SjungareFolk – en folkmusikfestival med fleratalet artister och workshops. Mer information om respektive festival hittar ni i menyn ovan.

 

Öppettider

Sommaren 2021 håller vi öppet varje dag mellan 25e juni till 22a augusti. Våra ordinarie öppettider är 11.00-16.00 men vid evenemang öppnar vi åter igen mellan 18.00-21.00.

 

Hitta hit

Sjungaregården ligger belägen längst E12, mitt i Granö, cirka en timmes bilfärd ifrån Umeå och 45 minuter ifrån Lycksele. Du reser enklast till oss med egen bil eller med buss, Länstrafikens linje 31 där du kliver av och på vid vid hållplatsen ”Granö C E12”. Boka din resa här, tidtabell ser du här.

Dela

Hej! Vill du komma i kontakt med oss eller har du frågor? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Kontakt