Sjungarefolk 2024 - Sjungaregården
10
/8
- 10
/8

Sjungarefolk 2024

Par som dansar folkdans på en gammal loge

Välkommen till Sjungarefolk 2024, ett folkmusikevent för hela familjen. En dag och kväll fylld med glädje, folkmusik och dans!

Festivalbiljetter släpps under maj månad så boka in 10 Augusti i er kalender då årets Sjungarefolk bjuder upp till dans!

Mat

Matbiljetter går att köpa när ni köper er festivalbiljett, då ingår förutom inträde även middag. Fika, glass och dryck säljs på plats i Sjungaregårdens café. Det går självklart bra att ta med sig egen matkorg.

Boende

Närliggande Granö Beckasin erbjuder boende av olika slag samt vällagade smakupplevelser i dess restaurang. Prova på att bo i deras unika Fågelnästen eller håll dig på marken i mysiga stugor, ekohotell och camping.

https://granobeckasin.com/boende

https://book.easytablebooking.com/book/?id=d5ad9&lang=auto

I år erbjuds också möjlighet att tälta gratis på festivalområdet, toaletter finns i anslutning till tältplatsen. Boka er tältplats på sjungaregarden@granobeckasin.com

Program

15.00-16.30 Konsert
I ett sprakande, nyfiket samspel möts de mästerliga folkmusikerna Erik Ronström och Emma Reid. På gitarrer och fioler leker de fram en glädjefylld musikoas med avstamp i Ronströms gotländska låtskatt samt Reids brittiska arv. Svänget och närvaron smittar och berör, och gör så att musiken dansar sin egen dans bortom tankeverksamhet och fingerarbete.

16.30-18.00 Buskspel och middag

18.00-21.00 Dans på logen
Broparkens Spelmadammer kan möjligen titulera sig Umefolks största dansband. Ryktet om det här spelmadamslaget har spritt sig och orkestern samlar numera folkmusiker som bor lite varstans i Sverige. Oavsett hur laguppställningen ser ut för tillfället serveras nyskrivna och traditionella partyfavoriter kryddade med samma spelglädje och samspel som alltid.

Båtkapellet bjuder på smittande musikglädje under Sjungarefolk 2024. Gruppen består av en samling folkmusiker i Umeå som spelar danslåtar från främst norra Sverige och Finland. De har spelat ihop sedan 70-talet, och var med i ”Gnid och Drag” när det begav sig.

Ronström och Reid spelar lika gärna till dans som till sittande publik och bjuder självklart upp till dans även hos oss på Sjungaregården.

Kulning vid älven

21.30 Vallmusik vid älven
Vi promenerar tillsamman ner till Umeälvens kant där det bjuds på traditionell vallmusik. Kulning med Sunniva Abelli och kohornsblåsning med Engla Marander, en sagolik upplevelse som blivit en av Sjungarefolks käraste traditioner.

22.00 Dansen fortsätter med öppen spellista.

Vi hoppas på en dag och kväll fylld av spontanitet och glädje och öppnar upp för buskspel och socialiserande på gården under hela Sjungarefolk.

Varmt Välkomna!

Evenemang

Period:

10/8
- 10/8

Kostnad:

300-350 kr

Liknande:

Ulla-Carin Winter

Anna Cunosson-”På väg”

Lillemor Elfgren-Ull & Textil

Rolf Wahlberg-Knivmakare

Humlebäck – Möbler & keramik

Rulla till toppen